Yaşam

Su Samuru Türleri: Dünya Çapında 13 Türle Çevik Balık Avcısı Su Samurlarını Keşfedin!

Dünya çapında 13 türü olan çevik bir balık avcısı olan su samuru, Lutrinae alt familyasındaki etçil hayvanlardır. Kuzey Amerika nehir su samuru, Asya küçük pençeli su samuru, Avrupa su samuru, Japon nehir su samuru ve Afrika pençesiz su samuru dahil olmak üzere dünya çapında 13 tür su samuru vardır.

Bu içeriğimizde su samurları hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

İşte su samuru türleri:

Su Samuru nedir?

Su samurları, Lutrinae alt familyasındaki etçil hayvanlardır. Kuzey Amerika nehir su samuru, Asya küçük pençeli su samuru, Avrupa su samuru, Japon nehir su samuru ve Afrika pençesiz su samuru dahil olmak üzere dünya çapında 13 tür su samuru vardır.

Bazı su samuru türleri oldukça yaygındır ve yanlış yerlerde tespit edilmesi kolaydır, ancak diğerleri son derece nadirdir ve bulunması çok zordur.

Su samurları hem karada hem de suda yaşama çok iyi adapte olmuşlardır ve yüzmek için perdeli ayakları, ısınmak için kalın kürkleri vardır ve su altında kulaklarını ve burunlarını kapatabilirler.

Su samuru, güçlü Amazon’dan Singapur’un kalbine kadar çok çeşitli sulak yerlerde yaşar, ancak yaşam alanları genellikle benzersizdir. Besin zincirinin tepesine yakın avcılar olarak su samurları, çevrelerini sabit tutmak için son derece değerlidir.

Araştırmalar, su samurlarının karbon emen yosun ormanlarının sağlığı için hayati önem taşıdığını göstermiştir.

su samuru türleri

Bilinen 13 su samuru türü vardır.

İşte o ırklar:

1. Asya Küçük Pençeli Su Samuru (Aonyx cinereus)

Yakın kuzeni düz saçlı su samuru gibi, çok sosyaldir, dinamik, oyuncu aile kümeleri oluşturur. Ömür boyu tek eşli çiftler oluştururlar ve Tayland’da hızlı akan sularda, Batı Java’da sakin su havuzlarında, bataklıklarda, pirinç tarlalarında, turba ve mangrov ormanlarında yaşarlar.

Yiyecek arama yolculukları sırasında sudan diğer Asya türlerinden daha uzakta dolaşarak salyangozları, yumuşakçaları, böcekleri ve küçük balıkların yanı sıra yengeçleri ararlar. Bazen 20 kişiye kadar olan büyük kümelerde de görülür.

2. Pürüzsüz Tüylü Su Samuru (Lutrogale perspicillata)

Küçük pençeli su samurunun yakın bir kuzeni olan düz tüylü su samurunun geniş bir dağılımı vardır ve yavaş ama istikrarlı bir şekilde küçülür.

Yassı tüylü su samurları, balıkları, karidesleri, kurbağaları, yengeçleri, böcekleri ve kuşları birlikte avlayan büyük, sesli aile kümeleri oluşturur. Genellikle pirinç tarlalarında ve taşkın yataklarında yavaş akan sularda bulunurlar, bazı bölgelerde büyük nehirleri kullanabilirler.

Pürüzsüz tüylü su samurunun saklanmak, barınak kazmak ve yavru yetiştirmek için kalın kıyı bitki örtüsüne ihtiyacı vardır.

3. Kıllı Burunlu Su Samuru (Lutra sumatrana)

Kıllı burunlu su samuru, kıllı burun pedi ve beyaz üst dudağı ile kolayca tanınır. Bu su samurunun mucizevi bir su samuru olduğu düşünülüyor.

1998’de neslinin tükendiği ilan edilen bu küçük, yakalanması zor su samuru, yakın zamanda ve büyük bir coşkuyla, çoğunlukla kamera tuzakları sayesinde Vietnam, Tayland, Malezya, Endonezya, Borneo ve Kamboçya’da yeniden keşfedildi.

Bu çeşitlilik, bataklıklarda ve sığ kıyı sularında yaşayan su yılanları, kurbağalar, kertenkeleler, kaplumbağalar, kabuklular ve böcekleri yer.

4. Benekli Boyunlu Su Samuru (Hydrictis maculicollis)

Benekli boyunlu su samuru, üst dudağı ve/veya boynundaki bariz beyaz işaretlerle kolayca tanınır. Tüm bireylerin dudak izleri veya alacalı bir boynu yoktur ve bazılarının sadece birkaç boyun lekesi vardır veya hiç yoktur. Diğer iki sempatik Afrika ırkının aksine, benekli boyunlu su samuru narindir ve perdeli pençeleri ve birkaç bıyığı vardır.

Berrak, derin ve akan sularda görerek balık avlama konusunda uzmanlaşmıştır. Bu su samuru aynı zamanda kurbağaları, yengeçleri ve küçük su kuşlarını da besler ve diğer Afrika türlerinden daha fazla suda yaşar. Yeterli av varsa, büyük, sosyal, tamamı erkek veya genç kümeler oluşturacaktır; Yavruları olan iki dişinin, aynı çekirdek alanı aynı anda kullanarak sürü oluşturduğu bilinmektedir.

Güçlü oynama eğilimiyle ünlüdür ve tek başına ve diğer su samurlarıyla oynadığı görülmüştür; Yavrular çok bağımlıdır ve annelerinin yanında iki yıla kadar kalabilirler. Nil levreği gibi tanıtılan balık türlerinin, su samurunun yakalayamayacağı kadar büyük ve hızlı oldukları ve daha agresif oldukları için daha küçük yerel türleri geride bırakacakları için benekli boyunlu su samuru için bir tehdit oluşturduğu düşünülmektedir.

5. Afrika Pençesiz Su Samuru (Aonyx capensis)

Dünyanın en büyük üçüncü türü olan Afrika pençesiz su samuru çok taraflıdır ve yakınlarda tuzdan arındırılacak tatlı su olduğu sürece kasabalardan, şehirlerden ve aşırı kirli nehirlerden doğal tatlı su ve deniz yaşam alanlarına kadar bulunabilir.

Afrika pençesiz su samuru, yengeçleri ve ıstakozları ezmek için uyarlanmış büyük azı dişlerine sahiptir, ancak aynı zamanda kurbağaları, balıkları ve böcekleri de avlar.

Pençelerin olmaması ve pençelerindeki azaltılmış ağ, bu cinse inanılmaz bir el becerisi verir. Genellikle yalnızdır, ancak av bol olduğunda, yavrularıyla birlikte bir dişinin veya daha nadiren yavrularıyla birlikte bir erkek ve bir dişinin aile kümelerinde bulunabilir.

6. Kongo Pençesiz Su Samuru (Aonyx congicus)

Kongo pençesiz su samurunun yakın zamana kadar antik Cape pençesiz su samurunun bir alt türü olduğu düşünülüyordu. Azaltılmış bıyıkları, ağzı, minik pençeleri ve genelleştirilmiş diş morfolojisi ile sporadik gözlemler, bu cinsin çoğunlukla karada, bataklıkları ve ormanları keşfederek yaşadığını gösteriyor.

Yumuşakçaları, yengeçleri, solucanları ve kurbağaları çamurlu kıyılardan uzaklaştırmak için parmaklarını kullanır. Kongo pençesiz su samurunun başı ve boynu, gözlerinin altındaki karakteristik siyah işaretlerini daha da belirgin hale getiren parlak bir beyazla kaplıdır.

7. Avrasya Su Samuru (Lutra lutra)

Avrasya su samuru, İrlanda’dan Çin’e ve Güneydoğu Asya’ya kadar tüm Palearktik memelilerin en geniş dağılımlarından birine sahip, yakalanması zor, yalnız bir su samuru.

Bu tür, kirlilik seviyelerinin azaldığı ve koruma altına alındığı 1980’lerden bu yana Britanya Adaları’nda muhteşem bir geri dönüş yaptı. Bu eğlenceli su samurunun balık, kabuklular, amfibiler ve bazen sürüngenler, kuşlar, yumurtalar, böcekler ve solucanlar yediği bilinmektedir.

Bu tür birçok tatlı su ortamında bulunabilir.

8. Kuzey Amerika Nehir Su Samuru (Lontra canadensis)

Kuzey Amerika nehir su samuru sayıları, yakalama ve kirlilik nedeniyle 1950’lerde büyük ölçüde azaldı. Oyunculuklarıyla tanınan Kuzey Amerika nehir su samuruları, derin karda bile yıl boyunca aktiftir.

Balık, yumuşakçalar ve kabuklularla beslenerek Avrasya su samurlarından daha sosyaldirler. İnlerini nehir kıyılarına kurarlar ve üzerlerini yapraklar, yosun, çimen, ağaç kabuğu ve kıllarla kaplarlar.

9. Su Samuru (Enhidra lutris)

En sevilen su samuru, nesli tükenmek üzere olan ve son anda kurtarılan ilk türdür. Diğer deniz memelilerinin aksine, onları hipotermiden koruyacak yağları yoktur. Bunun yerine, tüm memeliler arasında en kalın, en ağır kürke sahiptirler.

Deniz su samurları, Alaska ve Kuzeydoğu Pasifik’te dikkate değer bir denge sağlasa da, orkalar, kaçak avcılar ve daha sıcak su sıcaklıkları nedeniyle artan su kaynaklı toksinler gibi yırtıcı hayvanlar tarafından hala tehlike altındalar.

Su samurları sosyaldir ve diğer su samuru çeşitlerinin aksine tek cinsiyetli kümelerde yaşarlar. İstiridye, yengeç ve kestane için yüzmek ve dalış yapmak yerine nadiren karaya çıkarlar.

10. Dev Su Samuru (Pteronura brasiliensis)

Dünyadaki en büyük su samuru çeşidi, Güney Amerika’dan gelen dev su samuru. Nesli tükenmekte olan bu tür 170 cm uzunluğa ulaşabilir ve birlikte uyuyan, oynayan ve avlanan büyük, sosyal aile kümelerinde yaşar. Genellikle ömür boyu çiftleşen tek eşli bir çift, yavru kümesinin başındadır.

Duyulabilmelerine ve bölgesel olmalarına ve meskenlerini davetsiz misafirlere karşı aktif olarak savunmalarına rağmen, kümeye kabul edilen yeni, ilgisiz bireylerin bazı örnekleri kaydedilmiştir.

Günlük, gürültülü, küme halinde yaşayan dev su samurunun korunan alanlarda tespit edilmesi nispeten kolaydır ve ekoturistler arasında çok popülerdir.

11. Su Samuru (Lontra felina)

Yeni dünya çeşitlerinin en küçüğü olan bu su samuru aynı zamanda çok özel bir cinstir.

Barınak olarak kullandığı birçok mağaranın olduğu kayalık kıyılarda yaşar. Karada 30 m’den fazla başıboş dolaştığı hiç görülmemiştir. Uzun bıyıkları ve koyu renkli kürkleri vardır ve gün boyunca kabuklular, ahtapot ve yumuşakçalar tüketir.

Su samurları tek eşlidir ve ömür boyu çiftleşirler. Güney nehir su samuru gibi, yaşam alanı oldukça parçalıdır ve bu su samurunun artık bulunmadığı alanlar her yıl artmaktadır.

Onları rakip olarak gören balıkçılarla çatışma da ağır bir bedel alıyor ve bu su samurlarının sayısı azalıyor.

12. Neotropik Su Samuru (Lontra longicaudis)

Nehir su samuru geniş bir dağılıma sahip gibi görünüyor, ancak popülasyon büyüklüğü bilinmiyor. Bu tür, birçok habitatta bulunan çok yaşayan bir su samuru.

Bu ilaç balıkları, kabukluları, bazen küçük memelileri, kuşları, sürüngenleri ve böcekleri besler. Bazen balıkçılar tarafından evcil hayvan olarak tutulurlar ve balıkları ağlara sokmalarına yardımcı olmak için eğitilirler.

1950’lerin ortalarında ve 1970’lerde, son derece yüksek bir yırtıcılık oranı, bu küçük türü neredeyse yok olmaya sürükledi ve her yıl 30.000’den fazla su samuru postları için öldürüldü. Artık göründükleri her ülkede korunuyorlar.

13. Güney Nehir Su Samuru (Lontra provocax)

Güney nehir su samuru, bol nehir bitki örtüsüne sahip tatlı su sistemlerinde yaşar. Esas olarak balık avlar ama aynı zamanda yengeç, yumuşakça ve kuşları da yer.

İç göllerde ve Arjantin ve Şili’nin kayalık kıyı habitatlarının yakınında bulunur ve asla bir tatlı su kaynağından uzak değildir. Güney nehir su samurunun yaşam alanı, muhtemelen nadir bulunması ve ayrıca bu son derece utangaç hayvanın pek çok balıkçı köyünden ve barınak potansiyeli olmayan alanlardan uzak durması nedeniyle çok bölümlüdür.

Somon, Güney Nehri su samurları için bir sorun teşkil ediyor, yerel balık türlerini yutuyor ve su samurlarının yakalayamayacağı kadar hızlı hareket ediyor. Buna ek olarak, bazı bölgelerde su samuru derileri için tuzak kurma ve balıkçılarla çatışmalar hala yaygındır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort